+36701234567

Vegán életmód, növényi táplálkozás

A vegán életmód mellett gyakran etikai, egészségügyi vagy ökológiai okok miatt döntenek az emberek.  A január hónap ilyen szempontból is különleges volt, hiszen világszerte egyre nagyobb mozgalommá növi ki magát a vegán január, azaz a Veganuary, amelyről az előző cikkünkben is írtunk. Ennek a kezdeményezésnek az a lényege, hogy az év első hónapjában ne egyenek húst és állati termékeket az emberek.

Mi az a növényi táplálkozás?

Ennek a fajta táplálkozásnak az a lényege, hogy kizárólag növényi eredetű ételeket fogyasztunk. Azok, akik ezt a  követik, kerülik az összes állati eredetű terméket, beleértve a húst, a tejtermékeket és a tojást. Vannak, akik kerülik a méz fogyasztását is.

Tudtad, hogy a New York-i diákmenzákon már ” Húsmentes hétfőket és vegán péntekeket ” is tartanak? Ebből a cikkből is láthatod, ezért jó, ha több növényi ételt eszel!

vegán életmód

Forrás: diningguide.hu

Mi az a vegán életmód?

Azok az emberek, akik a vegán életmódot választják, kerülhetik a ruhákat, szappanokat és egyéb olyan termékeket is, amelyekben állati bőr, vagy állati szőrzet találhatók. Vannak, akik a vegán életmódot a környezeti előnyei miatt alkalmazzák.

A növényi táplálkozás sok gyümölcsöt, zöldséget, babot, dióféléket és magvakat tartalmaz.

Ezen élelmiszerek változatos fogyasztása fontos vitaminok, ásványi anyagok, egészséges zsírok és fehérjék széles skáláját biztosítja.

Akik a növényi táplálkozás hívei, azoknak gondoskodniuk kell a kulcsfontosságú tápanyagok beviteléről, amelyeket az emberek általában állati eredetű termékek formájában visznek be a szervezetükbe. Ezekről a tápanyagokról egy korábbi cikkünkben már írtunk, ezek közé tartozik például a vas, a fehérje, a kalcium, a B-12-vitamin és a D-vitamin.

Milyen előnyei vannak a növényi táplálkozásnak?

A növényi táplálkozás biztosítja az összes tápanyagot, amelyre az embernek szüksége van, és kiküszöbölheti a kutatások által a káros állati zsírokkal kapcsolatos lehetséges kockázatok egy részét.

Konklúzió: Különbséget kell tenni a vegán életmód és növényi táplálkozás között.  A kutatások azt igazolják, hogy a vegán életmód jó hatással van a környezetünkre is!

Ha érdekelnek a vegán életmóddal kapcsolatos legújabb egészségügyi kutatások, akkor kattints ide: https://www.medicalnewstoday.com/articles/149636#vegan-vs-vegetarian

Teljes értékű növényi menüre vágysz?

A Las Vegan’s-nál figyelünk az egészségedre!  Weboldalunkon 100%-ban növényi összetevőket tartalmazó, egészséges, finom és teljes értékű ételeket találhatsz, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot és olajat. Add le rendelésedet itt!