Magyarország legnagyobb vegán étteremlánca a Las Vegan’s érte el eddig a legsikeresebb közösségi finanszírozási kampányt. Egy feltörekvő franchise, ami Budapesten már 6 üzlettel rendelkezik és ez a szám csak tovább bővül. 

Céljaik elérése érdekében pedig a közösség erejét kérték segítségül és egy 129,3%-os sikerű kampányt zártak le a Tőkeportál segítségével. 230 befektetővel a kitűzött 70 millió Ft helyett közel 100 milliót értek el. A befektetők azzal arányosan, hogy mennyit fektettek be, részesültek a cégből, illetve egyéb jutalmakat is kaptak.

 Ez az összeg pedig a további fejlődésben és terjeszkedésben fogja segíteni a vállalatot Magyarországon és külföldön egyaránt.

KIK VAGYUNK MI?

A Las Vegan’s Magyarország legtöbb üzlettel rendelkező vegán étteremhálózata, amely 2016-os indulása óta meghatározó szereplője a hazai vegán ételpiacnak. A Las Vegan’s koncepció alapja, hogy ötvözi a modern street food élményt és a vegán ételeket.

Célunk, hogy a vendégeink megismerkedhessenek a növényi ételek sokszínűségével és változatosságával, valamint hogy olyan üzletláncot alakítsunk ki, melyhez a vendégek és a dolgozók egyaránt, szívesen csatlakoznak akár egy jó ebéd erejéig, akár egy kellemes munkahely formájában.

Papp Péter

Tulajdonos – Ügyvezető

Hajdler Bianka

Tulajdonos – HR menedzser

Magyarvári Szilvia

Tulajdonos – Dietetikus

Hajdler Szilvia

Tulajdonos – Könyvelő

Barna Máté László

Tulajdonos – Műszaki igazgató

Nézd meg történetünk!

A KAMPÁNYRÓL

Egy magyar vegán étteremlánc, ami hazai pályán a legtöbb üzlettel rendelkező vegán étterem-hálózat, ez a Las Vegan’s. 2016-os indulása óta, újításai révén meghatározó szereplője nemcsak a food truck szegmensnek, hanem a teljes hazai vegán piacnak. Jelenleg is 6 üzlettel üzemelnek Budapesten belül. Céljuk, hogy a vegán illetve nem vegán vendégeik is megismerhessék és élvezhessék a vegán ételek sokszínűségét és változatosságát. Mindezt pedig minél szélesebb skálán, több helyszínen és minél több embernek átadhassák. Éppen ezért fogtak bele a Tőkeportálon keresztül a közösségi finanszírozási kampányba. 

Terjeszkedési és fejlődési terveik közé tartozik például a franchise rendszer kiépítése, amit több éves tapasztalat és számtalan együttműködés inspirált. A következő években pedig különleges szerepet szánnak ennek kiépítésére és az egyik legmeghatározóbb fejlesztésüket látják benne. 

A franchise rendszer mellett a külföldi terjeszkedés is a kitűzött célok listáján szerepel a Las Vegan’s-nak. Első helyek között szerepel Bécs, ami közelsége miatt nagyon jó lokációs lehetőség az első határon túli terjeszkedéshez. Ezáltal is tágítva azt a skálát, akiknek át tudják adni a vegán ételek élményét.

A Las Vegan’s jelenlegi saját gyártású  nagy sikerű termékei a búzafehérje alapú húspótlók, a texturált szója alapú húspótlók, és növényi alapú szószok. Ezeket szeretnék bővíteni tej és hús alternatívákkal, hogy minél több saját recept alapján készült termékkel tudják kielégíteni a vásárlói igényeket. Ezeket a termékeket pedig saját üzletükben, franchise partnereknél, illetve kiskereskedelemben is szeretnék majd árusítani.

Illetve a külföldi eseményeket és rendezvényeket is szeretnék meghódítani, ami pedig a nemzetközi terjeszkedésben is segítségükre lehet. 

Tele célokkal és kitűzésekkel maguk előtt döntöttek úgy, hogy a megvalósításukhoz a közösség erejét fogják kérni. A Tőkeportál platformján keresztül pedig ezt nagyon egyszerűen egy kampány keretein belül el tudták indítani, ami a végére sikeresebbnek bizonyult, mint gondolták volna. A közösségi finanszírozási kampányuk ugyanis 129,3%-os sikerrel zárult és 230 befektető vett részt benne. Maga a kampány ..-kor indult és szeptermber 1-én zárult le. Ezidő alatt a 230 befektető által a kitűzött 70 millió helyett közel 100 millió forint befektetési összeg gyűlt össze, ami Magyarországon közösségi finanszirózói kampány rekorddá vált. Ez az összeg pedig mindabban fogja támogatni a céget, amit fentebb említettünk. A befektetők azzal arányosan, hogy mennyit fektettek be, részesültek a cégből, illetve egyéb jutalmakat is kaptak. 

És hogy hogyan tovább? Magyarországon azon belül is Budapesten folyamatosan terjeszkednek. Most például a következő helyszínük az újonnan nyíló Etele plázában foglal majd helyet. Ezen kívül pedig a már említett célok folyamatos kiépítésére és elérésére is számíthatunk tőlük. 

Ha pedig szeretnél még többet megtudni egy gyorsan fejlődő és dinamikus vegán étteremláncról, akkor látogass el honlapjukra vagy facebook oldalukra, ahol folyamatosan követhetitek fejlődésüket és sikereiket.

AMIT EDDIG ELÉRTÜNK

KITŰZÖTT CÉLJAINK

EGY KIS STATISZTIKA

Ha ezt megcsináltuk 1,5 millió forintból, ha összejön a célösszeg, meghódítjuk a világot!

Bevételi megoszlás:
Ma elsősorban az ételértékesítésből származik a jövedelem. A 4 év alatt megjelennek a franchise-ból, a nemzetközi üzletekből és a kiskereskedelmi értékesítésből származó bevételek.

A jelenlegi, pandémiás helyzetben három fő bevételi forrásunkat (helyben vásárlás, meleg étel kiszállítás, hideg menüs kiszállítás) bővíteni fogjuk a következő bevételekkel:

  • Franchise rendszer kiépítése,
  • Külföldi saját éttermek nyitása,
  • Külföldi-belföldi rendezvényeken megjelenés,
  • Kiskereskedelmi árusítás megkezdése
2021-re még visszafogottan számoltunk az egészségügyi vészhelyzet miatt, azonban 2022-ben már a kiskereskedelmi árusítás elindítását tervezzük, valamint a többi bevételi forrás erőteljes növekedését a kereslet robbanás miatt.

Költségmegoszlás:

Az 1. évben a személyi költségek a legjelentősebbek 39,77%-al, míg az ételek előállítására számolt költségek 31,06%-ot tesznek ki. Emellett a fix költségek 16,86%-ot, a változtatható költségek 5,56%-ot, a Capex 6,75%-ot jelentenek.

A folyamatos expanzió hatására a 4. évre megváltozik a költségmegoszlás: az ételek előállítására számolt költségek megnőnek 54,25%-ra, a személyi és fix költségek 28,04% és 13,38%-on állnak, míg a változtatható és a capex költségek nagyjából 2,84 és 1,48%-át adják az összes költségnek. A kiadások mértéke folyamatosan növekszik az étteremláncunk expanziójával együtt. Azonban amíg az értékesítés nettó árbevételénél 10,8-szeres növekedést prognosztizálunk, a költségeknél ez csupán 5,2-szörös2021-ben átlagosan 66 főt alkalmazunk, ami a negyedik évre 187-re nő az étteremnyitások hatására, így a bruttó bértömeg havi 25M Ft-ról 101M-ra nő.

JELENLEGI ÜZLETEINK

=

Karaván udvar

1073 Budapest
Kazinczy utca 18.

Nyitva

>

Allee Street Food

1113 Budapest
Váli utca 6.

Nyitva

@

Vegan Garden

1072 Budapest
Dob utca 40.

Átmenetileg zárva!

P

Corvin Plaza

1083 Budapest
Futó utca 37. 2. emelet

Nyitva

c

Miamor Rómaim

1031 Budapest
Római part 47.

Átmenetileg zárva!

R

Las Vegan’s üzlet

1073 Budapest
Kazinczy utca 11.

Nyitva

SimplePay

Elérhetőségeink:
 +36 30 689 9505

info@bekeatanyeron.hu