+36701234567

2018. 01. 20. Szombat

A nevem Péter, ezentúl Las Vegan’s Peti néven fogok közzétenni mindenféle általam érdekesnek gondolt vegán vagy növényi érdekességet.
Az első ilyen cikk is egy első dologról szól, azaz az I. Vegán Burger Evő Versenyről.

A versenyt a Las Vegan’s csapata szervezte a Dob utcai üzletük nyitóbulijaként,  sajnos a nyitás csúszik, a VERSENY megmarad. Megtartották a versenyt. Jól tették. Ugyanis óriási érdeklődésnek köszönhetően pont ideális létszám jött össze egy igazán hangulatos rendezvényhez. Az első körben regisztrált több mint 140 versenyzőből, 41-en meg is erősítették a regisztrációjukat és abból 40-en a helyszínre is értek, így a verseny szervezése abszolút jól tervezhető, menete kiszámítható volt.

Az ellenség mindössze 1 kg, a neve Vegzilla a lényeg pedig, hogy mihamarabb legyőzzük, szóltak a versenyszabályok röviden.
A 40 versenyző 2 turnusra oszlott versenyzők 1. turnusának tagjai kicsivel 13:00 előtt érkeztek a helyszínre, regisztráltak, majd időre a helyükre ültek és már érkeztek is a burgerek. Az első turnus esetében itt azért akadt egy kis csúszás(kb 20 perc), de ez nem igazán zavarta össze a versenyzőket, akik végig a célra koncentráltak.

Miután mindenki elé megérkezett Vegzilla, elhangzott egy utolsó szabályismertetés, amelyből kiderült, hogy a rendelkezésre álló maximum idő 30 perc, az utolsó falat lenyeléséig, majd a saját sorszám és a Las Vegan’s név kimondásáig tart az időmérés, figyelmeztettek mindenkit a tele pohár előnyeire, majd kézhátratételt kértek és indult a visszaszámlálás: 3…2….1…..ZABBÁLJ. A 2. turnus tagjaival 1 óra múlva szintúgy ugyanez a szertartás esett meg. Közben kattogtak a vakuk, néhány médium ugyanis ellátogatott a versenyre.

Az összes részvevőt és az 10. helyig az időket is felsorolom a cikk végén.

A versenyre a nevezés ingyenes volt, cserébe volt volt díjazás, itt épp az 1. helyárt járó trófeát bitorlom egy fotó idejére. Emléknek sem utolsó jutalom.
Az I., II. és III. hely is díjazott volt.

Már a második kör burgerei készülődtek az alábbi fotón amikor az első turnus mezőnyények második fele még bőven gyűrte a saját burgerét.
Mindenki nagyon tisztességesen állt helyt.

A verseny egyértelműen férfi versenynek bizonyult, ugyanis a rendelkezésre álló idő alatt mindössze 1 hölgynek sikerült teljesíteni, ami nem is csoda, hisz valóban komoly volt a feladat, természetesen a srácok közül sem sikerült mindenkinek. A hölgyet a helyszínen szóbeli különdíjasnak nyilvánították.
Aki esetleg a cikkben találhatónál több fotót szeretne, itt megtalálja, letöltheti:
képek

A verseny igen kiélezett, óriási volt a küzdelem a 2. és 3. helyért, látszott a versenyzők arcán az igazi küzdés, főleg az utolsó falatoknál. Elképesztő meló volt ezt legyűrni.
Az I. hely kérdése, vagyis nem kérdése, mert a verseny kezdete után 4 perc 16 másodperccel már el is dőlt toronymagasan, rendkívül kiemelkedő eredménnyel, a győztes pedig nem más mint Ureczky Bálint, aki egyébként vegán;)
Jöjjön a top10

  1. Ureczky Bálint 4:16
  2. Váradi Gábor Izsák 7:55
  3. Pirityi Balázs 9:35
  4. Rodrigez Sainz Adrián 9:48
  5. Hóbor Mihály 10:23
  6. Rendik András 11:54
  7. Scsaurszky Péter 12:29
  8. Vincze Csaba 12:54
  9. Dénes Dániel 13:37
  10. Bogdány Barnabás 13:45

+1 Különdíj: Kiss Diána