I. Vegán Burger Evő Verseny

2018. 01. 20. Szombat

A nevem Péter, ezentúl Las Vegan’s Peti néven fogok közzétenni mindenféle általam érdekesnek gondolt vegán vagy növényi érdekességet.
Az első ilyen cikk is egy első dologról szól, azaz az I. Vegán Burger Evő Versenyről.

A versenyt a Las Vegan’s csapata szervezte a Dob utcai üzletük nyitóbulijaként,  sajnos a nyitás csúszik, a VERSENY megmarad. Megtartották a versenyt. Jól tették. Ugyanis óriási érdeklődésnek köszönhetően pont ideális létszám jött össze egy igazán hangulatos rendezvényhez. Az első körben regisztrált több mint 140 versenyzőből, 41-en meg is erősítették a regisztrációjukat és abból 40-en a helyszínre is értek, így a verseny szervezése abszolút jól tervezhető, menete kiszámítható volt.

Az ellenség mindössze 1 kg, a neve Vegzilla a lényeg pedig, hogy mihamarabb legyőzzük, szóltak a versenyszabályok röviden.
A 40 versenyző 2 turnusra oszlott versenyzők 1. turnusának tagjai kicsivel 13:00 előtt érkeztek a helyszínre, regisztráltak, majd időre a helyükre ültek és már érkeztek is a burgerek. Az első turnus esetében itt azért akadt egy kis csúszás(kb 20 perc), de ez nem igazán zavarta össze a versenyzőket, akik végig a célra koncentráltak.

Miután mindenki elé megérkezett Vegzilla, elhangzott egy utolsó szabályismertetés, amelyből kiderült, hogy a rendelkezésre álló maximum idő 30 perc, az utolsó falat lenyeléséig, majd a saját sorszám és a Las Vegan’s név kimondásáig tart az időmérés, figyelmeztettek mindenkit a tele pohár előnyeire, majd kézhátratételt kértek és indult a visszaszámlálás: 3…2….1…..ZABBÁLJ. A 2. turnus tagjaival 1 óra múlva szintúgy ugyanez a szertartás esett meg. Közben kattogtak a vakuk, néhány médium ugyanis ellátogatott a versenyre.

Az összes részvevőt és az 10. helyig az időket is felsorolom a cikk végén.

A versenyre a nevezés ingyenes volt, cserébe volt volt díjazás, itt épp az 1. helyárt járó trófeát bitorlom egy fotó idejére. Emléknek sem utolsó jutalom.
Az I., II. és III. hely is díjazott volt.

Már a második kör burgerei készülődtek az alábbi fotón amikor az első turnus mezőnyények második fele még bőven gyűrte a saját burgerét.
Mindenki nagyon tisztességesen állt helyt.

A verseny egyértelműen férfi versenynek bizonyult, ugyanis a rendelkezésre álló idő alatt mindössze 1 hölgynek sikerült teljesíteni, ami nem is csoda, hisz valóban komoly volt a feladat, természetesen a srácok közül sem sikerült mindenkinek. A hölgyet a helyszínen szóbeli különdíjasnak nyilvánították.
Aki esetleg a cikkben találhatónál több fotót szeretne, itt megtalálja, letöltheti:
képek

A verseny igen kiélezett, óriási volt a küzdelem a 2. és 3. helyért, látszott a versenyzők arcán az igazi küzdés, főleg az utolsó falatoknál. Elképesztő meló volt ezt legyűrni.
Az I. hely kérdése, vagyis nem kérdése, mert a verseny kezdete után 4 perc 16 másodperccel már el is dőlt toronymagasan, rendkívül kiemelkedő eredménnyel, a győztes pedig nem más mint Ureczky Bálint, aki egyébként vegán;)
Jöjjön a top10

  1. Ureczky Bálint 4:16
  2. Váradi Gábor Izsák 7:55
  3. Pirityi Balázs 9:35
  4. Rodrigez Sainz Adrián 9:48
  5. Hóbor Mihály 10:23
  6. Rendik András 11:54
  7. Scsaurszky Péter 12:29
  8. Vincze Csaba 12:54
  9. Dénes Dániel 13:37
  10. Bogdány Barnabás 13:45

+1 Különdíj: Kiss Diána

Sziasztok!

 

Üdvözlünk Téged a Las Vegan’s új weboldalán!

Engedd meg, hogy bemutatkozzunk pár szóban.

A Las Vegan’s 2016 decemberében alapult. Koncepciónk egy vegán streed food étterem melyet napjaink trendjei szerint elsősorban hamburgerekkel képzeltünk el.
A street food étkeztetésen belül, annak egy speciális szegmensét műveljük, talán nem is kell körbe írnunk, elég egyszóval: Food Truck

Magyarország első Vegán Food Truck Burgerezője!

Ez által helyünket ide-oda változtatgatjuk, népszerűsítjük termékeinket,

együtt dolgozunk számos helyen a piac kis és nagy szereplőivel egyaránt és rengeteget tanulunk tőlük.

Első helyünk Budapest egyik, ha nem a legnépszerűbb street food környezetében a Karaván udvarban nyílt, majd ezt követte egy mozgó egység, majd megnyitott újbudai üzletünk, az Allee bevásárlóközpont Móricz Zsigmond körtér felöli kijáratánál, majd ezt követte egy újabb mozgó egységünk, így 2 fix helyünk mellett egy időben akár 2 rendezvényhelyszínen is megkóstolhattok minket.

Egy pici családi manufaktúra formájában működtetjük vállalkozásunkat, tipikusan mindig mindenki segíti munkánkat, amivel csak tud. Az üzletmenet kordinálásáért és egyéb operatív jellegű munkákért én Papp Péter, a termékek kitalálásáért és receptjeink fejlesztésért kedves dietetikus párom, Magyarvári Szilvia, közös kisfiunk Magyarvári-Papp Dominik, aki hónapra pontosan egyidős vállalkozásunkkal, azért felel, hogy minden napban újabb és újabb plusz motivációt találjunk azért, hogy napról napra jobbak lehessünk.

Nagyon igyekszünk!